Skien en snowboarden
op de grootste en modernste rollerbanen

Skischool Drachten beschikt over de 2 modernste rollerbanen. De rollerbanen bewegen
zich omhoog terwijl de skiër "eindeloos" op de skimat naar beneden kan skiën.

De banen hebben afmetingen van 8 bij 12 meter en zijn daarmee de grootste banen die er zijn. Dit levert het voordeel op dat beginnende skiërs en snowboarders sneller vorderingen kunnen maken. De skiër / snowboarder krijgt nl. meer tijd en ruimte om zijn of haar bochten te draaien. Voor de gevorderde skiër kan de baan sneller en steiler ingesteld worden. Voor wie dat nog niet genoeg is, kan de baan ook zijdelings kantelen.

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel, daarom hebben wij extra veiligheidssystemen ingebouwd. De baan kan zowel door de leraar als een sensor worden stopgezet. De kans op valpartijen en/of blessures wordt hierdoor geminimaliseerd. Voor de gevorderde skiërs / snowboarders zijn er ook nog mogelijkheden om zich bijvoorbeeld specifiek te richten op de slalom. Kortom de banen bootsen de sneeuwcondities zoveel mogelijk na.

Voordelen van onze rollerbanen

  • Beste technische voorbereiding op de wintersport.
  • Voor zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders.
  • Maximaal rendement skilessen. Geen tijdverlies.
  • Maximale persoonlijke aandacht.
  • Opbouw conditie voor de wintersport.
  • Grootste en modernste rollerbanen van Nederland.
  • Veilig.

Ski les

Een skiles duurt een uur en bestaat uit 3 maal 10 minuten actief skiën en 3 maal 10 minuten rust. De rust is ook nodig omdat het skiën best intensief is. Voor en na de les kan men een warming up en cooling down doen op de aanwezige fitness apparatuur. Douches en toiletvoorzieningen zijn aanwezig. Maximaal kunnen er 12 mensen gelijktijdig en comfortabel skiën. Onze skileraren kunnen daar door maximaal aandacht geven aan de skiërs.

Snowboard les

De lessen van de snowboarders duren een uur en bestaat uit 2 maal 15 minuten boarden en 2 maal 15 minuten rust. Het snowboarden gebeurt met 2 tot 4 personen op de baan. Het dragen van een helm is verplicht. Deze zijn aanwezig, evenals knie en polsbescherming. Op zaterdagmiddag worden er snowboardlessen gegeven.

Materiaal

Gedurende de lessen kunt u gebruik maken van ski's of snowboards van Skischool Drachten. Ook kunt u gebruik maken van skischoenen/snowboard schoenen/skistokken. Indien u zelf beschikt over ski- of snowboard schoenen dan raden wij deze aan te gebruiken.

Wij adviseren u tijdens het skiën / snowboarden een shirt met lange mouwen en een sportieve broek te dragen. Wij promoten het dragen van een helm ook tijdens de skilessen, het is niet verplicht, maar zeer aan te raden.